Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

     Στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας της ΣΤ΄ τάξης η μαθήτρια Τζένη Χειμώνα-Μαυρογένη ,μας έδωσε ένα παραμύθι για την εναλλαγή μέρας-νύχτας ως μέρος της εργασίας που είχαν οι μαθητές.




Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ


            Μια φορά και ένα καιρό σε ένα όμορφο χωριό που το έλεγαν Ουρανό ζούσαν δύο φίλες η Μέρα και η Νύχτα. Η Μέρα ήταν πολύ όμορφη ,είχε  ξανθά μαλλιά  γαλανά μάτια και φωτεινό δέρμα .Η Νύχτα ήταν και αυτή πάρα πολύ  όμορφη με μαύρα μαλλιά , σκούρα μάτια και μελαχρινό δέρμα.

            Οι δύο φίλες ήταν πολύ αγαπημένες και δεν είχαν μυστικά ανάμεσα τους. Τα όμορφα κορίτσια μεγάλωσαν πια και έπρεπε να παντρευτούν.

            Ο βασιλιάς του χωριού που είχε και εκείνος έναν ανύπαντρο γιο που τον έλεγαν Ήλιο αποφάσισε να διοργανώσει ένα χορό στο παλάτι για να βρει την πιο όμορφη κοπέλα που θα γίνει νύφη του.

            -Ακούσατε Ακούσατε! Στο χορό πρέπει να προσέλθουν όλες οι κοπέλες που είναι πάνω από 18 ετών!

            Όταν η Μέρα και η Νύχτα άκουσαν την ανακοίνωση άρχισαν να ετοιμάζονται. Η Μέρα φόρεσε ένα πανέμορφο φόρεμα με λαμπερά χρώματα πιάνοντας ψηλά τα ξανθιά μαλλιά της που τα στόλιζε με φωτεινές ηλιαχτίδες. Η Νύχτα φόρεσε ένα μαύρο λαμπερό φουστάνι στολισμένο με δεκάδες λαμπερά αστέρια και άφησε ξέμπλεκα τα όμορφα μαλλιά της και τα στόλισε με μια στέκα με φεγγαράκι χτενάκι.

            Όταν άρχισε ο χορός το βασιλόπουλο χόρευε με όλες τις κοπέλες ώσπου είδε την Μέρα και θαμπώθηκε από την ομορφιά της και την διάλεξε για γυναίκα του.

            Η Νύχτα όμως στεναχωρήθηκε πολύ με αυτή του την απόφαση και αποφάσισε να μην ξανά συναντηθεί με την Μέρα.

            Έτσι όποτε η Μέρα ερχόταν στο χωριό η Νύχτα έφευγε και επέστρεφε όταν έφευγε η Μέρα...

 
 

Πηγή:  http://ektiataxia.blogspot.gr/2008/10/blog-post.html
 

ΤΖΕΝΗ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου